För hundägaren som går i tankar att göra om hemma eller bara piffa till inredningen så finns det mängder med tips och inspiration att hämta. Man kan både inreda med hundmotiv för att signalera att hunden är en viktig familjemedlem och för att skapa en hundvänlig hemmamiljö.

 

Tidningen Härliga Hund tipsar om hur man kan inreda med silhuetter på hundar. Genom att använda gamla, udda tallrikar kan man skapa vackra väggdekorationer med sina favoritraser. Du skapar schabloner med hjälp av självhäftande svart folie som fästs på tallrikarna. Det kan vara ett utmärkt val i samband med att man ska göra om i exempelvis köket. Vill man renovera och göra om i hemmet så vill man kanske hitta billiga kök och istället lägga desto mer pengar på själva inredningsdetaljerna. På så sätt kan man enkelt göra om i takt med att årstiderna förändras eller helt enkelt när man tröttnat på det gamla och vill förnya i hemmet.

dog spa wellness

 

Om man har hund och ska göra om hemma, i köket eller andra delar av huset, så är det viktigt att tänka lite extra vid val av golv. Golvet ska inte vara för halkigt för hundarna att röra sig på och det ska dessutom tåla att hundens klor går på det varje dag utan att bli repigt eller ta skada. Man bör också förbereda ett eget utrymme åt hunden. Den bör ha tillgång till en mjuk, torr och ren liggplats där den kan ligga ned i en naturlig ställning. Dessutom är det bra att ha säkerheten i åtanke; vid brand eller andra nödlägen är det viktigt att man snabbt kan få ut hunden ur huset. Ställ därför i ordning hundens plats nära en utgång.

 

Många nyhetssajter rapporterar just nu om att det blir alltmer hundvänligt att ta med sig hunden på stan, exempelvis till caféer, restauranger, på hotell och på shoppingrundan. Den som är sugen på att inreda hundvänligt kan med andra ord ta med sig hunden när man ska ut och handla i allt större utsträckning än tidigare eftersom hunden numer får följa med i många lokaler. Det kan definitivt öka inspirationen när man går i butiker och ska handla till sin hundvänliga inredning!